Produkts veiksmīgi pievienots jūsu iepirkumu grozam
Daudzums
Kopā
Jūsu grozā ir 1 prece.
Kopā (ar nodokļiem)
Nodoklis 0,00 €
Kopā (ar nodokļiem)

7 iemesli iemīlēties prosecco.

7 iemesli iemīlēties prosecco

  1. Laipni lūdzam Itālijā!

Paradoksāli, bet Prosecco, viens no tiem dzērieniem, ko mēs mīlam dzert siltajā sezonā, radās vienā no stilīgākajiem Itālijas reģioniem. Prosecco ražo Prosecco apelācijās (tā sauktās vīna zonas). Savukārt – tās, atrodas divos ziemeļu reģionos - Veneto un Friuli.

  1. Īpaša vīnogu šķirne 

Iepriekš vīnogu šķirne tika nosaukta, kā pats dzēriens - prosecco. Bet ne tik sen, 2009. gadā, Prosecco apelācijas tika oficiāli reģistrētas Itālijā. Un, lai nebūtu neskaidrību, šķirne tika pārdēvēta par Glera. Vismaz 85% no prosecco ražošanas izejvielām jābūt šai konkrētajai šķirnei.

  1. Nevis šampanietis, bet ar burbuļiem

Prosecco pareizi jāsauc par dzirkstošo vīnu. Dzēriens tiek ražots, izmantojot Sharma-Martinotti metodi. Atšķirībā no šampanieša ir tā, ka sekundārā fermentācija notiek nevis pudelēs, bet gan tērauda cisternās. Rūgšanai tiek atvēlēts mazāk laika, tāpēc maizes nošu (piemēram, šampanietī) vietā, prosecco skan augļaina ziedu melodija. Atsvaidzinošajā buķetē balti ziedi, zaļie āboli, bumbieri, saldās aprikozes, citrusaugļi un mandeles. Garša ir svaiga un viegla. Dzirkstošā vīna raksturs variē no atturīgi aristokrātiska līdz bezrūpīgi rotaļīgam.

  1. Kvalitāte tiek kontrolēta

Ir vairāki prosecco kvalitātes līmeņi:

  • dzirkstošais vīns no Prosecco DOC vīna zonas ir parasts prosecco;
  • vintage vīns vai Millesimato - dzēriens, kas izgatavots no tām pašām vintage vīnogām;
  • Prosecco no Valdobbiadene Superiore DOCG un Cartizze vīna zonām - šis prestižākais dzirkstošais vīns, saskaņā ar Itālijas klasifikāciju, pieder pie augstākās kvalitātes kategorijas.
  1. Burbuļi ir atšķirīgi 

Prosecco ir trīs burbuļu veidi:

  • spumante - dzirkstošais vīns ar visaktīvākajiem burbuļiem;
  • frizzante - putojošs, ar mazāk izteiktu burbuļu spēli;
  • tranquillo - kluss, mierīgs vīns, bez burbuļiem.

Lielākā daļa prosecco zīmolu tiek ražoti atbilstoši pirmajiem diviem veidiem. Bet dažreiz jūs varat iegādāties arī klusās versijas. Tiesa - tikai Itālijā.

  1. Visiem dzīves gadījumiem

Prosecco ir dzēriens jebkurai situācijai: ģimenes brīvdienām, skaļai ballītei ar draugiem, romantiskam randiņam vai tradicionālām vakariņām. Tas ir brīnišķīgs aperitīvs, lielisks, vieglu uzkodu papildinājums, un harmonisks papildinājums picām, makaroniem, pikantām jūras veltēm un mājputnu ēdieniem.

Daudzi kokteiļi tiek gatavoti arī uz prosecco bāzes: Aperol-syringe, Bellini, Rossini.

Ir svarīgi atcerēties: dzērienu ieteicams pasniegt atdzesētu līdz 8–10 ° C.

  1. Saldās dzīves simbols

Devīze – “Par greznu dzīvesveidu!” - kā saka itāļi - dolce vita. Un prosecco ir simbols, par kuru dzied Federiko Fellīni, kulta filmā La Dolce Vita. Lai arī filmas pirmizrāde notika 1960. gadā, taču arī šodien, dzirkstošais dzēriens ir ne mazāk populārs. Prosecco tiek uzskatīts par "saldās dzīves" simbolu, taču tas nav par saldu garšu (prosecco visbiežāk ir sauss vīns), bet gan par greznu dzīvesveidu.

PĒRC prosecco TAGAD

Vai jums ir vismaz 18 gadu?

Lai turpinātu pārlūkot šo vietni, jums jābūt vismaz 18 gadus vecam.

Man ir pāri 18Man nav 18 gadi